Standerdmolen Rosmalen

Zaterdagochtend ging ik op pad met mijn camera om te gaan fotograferen. Ik had geen specifiek doel en koos op gevoel een richting. Deze prachtige standerdmolen is vlakbij ons huis in de wijk te vinden. Hoewel ik er al verschillende malen ben langsgelopen, was ik er de afgelopen anderhalf jaar dat ik in Rosmalen woon, nog nooit binnen geweest. Ik had het al vaker overwogen om te doen, alleen het was er gewoon nog niet van gekomen. Dus toen de deur op stond twijfelde ik geen moment en stapte op de molen af. Vlakbij de molen trof ik een oma samen met haar kleinkind. Deze leuke kleine dame stapte met haar hippe felgekleurde zonnebril op vol enthousiasme en nieuwsgierigheid op de molen af. Door de molenaars en hun leerling werden we hartelijk ontvangen we mochten buiten op veilige afstand kijken hoe de doeken op de wieken werden gespannen zodat de wieken daarna het kleine zuchtje wind tussen de bomen kon vangen om te gaan draaien. De kleine dame en haar oma namen afscheid en gingen de draaiende molen vanaf de schommel in het aanliggende speeltuintje bekijken. Ik wilde graag nog even de molen van binnen bekijken dus klom samen met de drie heren de molen in. Een van de heren gaf me een rondleiding door de molen en vertelde vol enthousiasme over de prachtige monumentale standerdmolen. Wat ik naast de molen zelf erg mooi vond om te zien zijn de maquettes van diverse onderdelen van de molen. Zodat de techniek van de molen aan de hand van de maquettes extra goed kon worden uitgelegd. Dat lijkt mij voor kinderen ook extra leuk! De molen is iedere zaterdagochtend open van 10:00-12:00 uur dus ga zeker eens een kijkje nemen en laat je inspirerende door deze mooie molen en de betrokken enthousiaste vrijwillige molenaars. Super bedankt heren voor jullie hartelijke ontvangst en uitleg! Wil je meer weten over de molenĀ klik dan op deze link.