Atlasvlinders in Vlindertuin Philodila

Een bezoek aan vlindertuin Philodila maakte vorig jaar grote indruk op mij. De prachtige vlinders die sierlijk ronddartelden in de tuin maar vooral de man die tegelijk met mij de tuin bezocht. Omdat ik heel stilletjes aanwezig was merkte hij mij niet meteen op en zag ik hoe intens hij genoot van de tuin vol vlinders. Als een kind zo blij, lekker onbevangen genieten van al het moois. Nadat hij mij opmerkte kwamen zijn verhalen hij straalde en genoot van de aandacht tijdens ons gesprek.
De vlindertuin is door initiatiefneemster Phil Duijzer opgezet bij Mariaoord in Rosmalen. De plek is belangrijk voor bewoners van het zorgcentrum maar in deze tijd ook voor het personeel dat ook daar even rust kan vinden. Vandaag sprak ik in de de vlindertuin met warmhartige initiatiefneemster Phil. Mooi om te zien met hoeveel passie en liefde zij zorg draagt voor de vlindertuin. Deze week zijn er atlasvlinders te zien, wat heel bijzonder is. Deze vlinders zijn namelijk de grootste vlinders en deze leven maar 6 dagen. Volgens Phil had ik vandaag de primeur om dit exemplaar mooi met camera in beeld te brengen en daar ben ik dan ook heel dankbaar voor!
De vlindertuin is nu in een met netten overdekt gedeelte van de tuin waardoor de tuin niet het hele jaar open kan zijn. De droom van Phil is een mooie kas voor de vlindertuin zodat iedereen het hele jaar kan genieten van al dit moois. Gezien de vlindertuin ontstaan is en enkel bestaat op basis van subsidie, sponsoring en donaties kunnen zij uw hulp goed gebruiken. Wilt u ook doneren? NL 57 Rabo 0310268079 T.n.v. St. Vivent, Vlindertuin, Phil Duijzer. Ga gerust zelf een kijkje nemen!