Rondwandeling Heukelum

Sinds het Coronavirus ronddwaalt wandelen we eigenlijk nog meer dan dat we eerst deden. Omdat het fijn is om buiten te zijn en we graag bewegen omdat ons werk dat niet altijd toelaat. We wandelen veel in onze eigen omgeving zodat we meteen vanuit huis kunnen starten en af en toe ook op andere prachtige plekken in Nederland. We zoeken naar plekken waarvan we denken dat het rustig zal zijn en die we meestal nog niet kennen of de moeite waard zijn om nog eens te zien. Vandaag reisden we af naar het rivierenland, naar het stadje Heukelum in gemeente West Betuwe. We wilden graag de orchideeënroute lopen van ruim 8 kilometer alleen konden we de bewegwijzering niet helemaal goed volgen en vertelde internet ons dat het trekpontje er niet in lag. Dus hebben we naar eigen inzicht een leuke route gelopen die wat raakvlakken had met de oorspronkelijke route. Al met al een prachtige wandeling in het zonnetje tussen de wolken langs de Linge, oude bunkers, de schapen,  de koeien, de paarden, de vele fruit- en notenbomen. Niet te vergeten, we hebben ook een aantal wilde orchideeën gezien en dit prachtige Kasteel Merckenburg. We hebben erg genoten van de prachtige omgeving die we vandaag voor het eerst hebben gezien.